Tietoa yrityksestä nimeltä Carrata

Vuonna 2002 perustin tietokoneiden tuki- ja huoltoyrityksen nimeltä Carrata. Pidin sitä alkuun sivutoimisena yrityksenä, jonka nimissä autoin tuttujani jotka olivat kokeneet vääryyttä tietokoneiden hankinta- tai takuuasioissa. Toimin siis eräänlaisena neuvonantajana ja riitojen selvittäjänä. Vuosien aikana tehtävät laajenivat konsultoinnista huoltoon ja puskaradion kautta tuli vuosittain lisää asiakkaita. Viimein vuonna 2014 päätin siirtää yrityksen päätoimiseksi ja siitä alkaa Carratan todellinen tarina yrityksenä.

Anders Nylander – Carratan omistaja

Minä olen Anders Nylander. Yrityksen omistaja sekä toistaiseksi sen ainoa vakituinen työntekijä. Ennen yritykseni vakinaistamista työskentelin yli 15 vuotta useissa eri yrityksissä, joissa työskentelin pääasiassa tietojärjestelmien ylläpito- ja tukitehtävissä. Kehitän jatkuvasti osaamistani kouluttamalla itseäni erilaisten verkkokoulutuksien avulla.

Katso lisää Linkedin profiilistani

 

Yrityksen arvot

Vaikka yrityksen arvot koetaankin usein mainospuheina, haluan silti tuoda ne täällä esiin. Carrata on aina ollut kestävän kulutuksen ja rehellisyyden nimissä toimiva yritys. Tämä näkyy siinä miten asiakkaita opastetaan laitteiden hankinnassa ja korjaustilanteissa. Jokaista tilannetta punnitaan asiakkaan tarpeiden ja nykyisen tilanteen mukaan, eikä puhtaasti myynninedistämismielessä. Tämä ei ole monen mielestä kannattavaa liiketoimintaa, mutta jos en pysty rehellisesti tätä yritystä pyörittämään, en pyöritä sitä lainkaan.

Carratan ReBooted -tietokoneet

Carrata on Microsoftin kierrätysohjelmaan hyväksytty yritys.

Carratan ReBooted on tuotenimike kierrätyskoneille, jotka on tehty Carratan standardien mukaisesti. Tarkoituksena on tuottaa ylijäämälaitteista ja -komponenteista kestäviä ja edullisia kierrätyskoneita, jotka vastaavat tämän päivän tarpeita. ReBooted -tietokoneen tekniset vaatimukset nousevat internetin kehittyessä, mutta toistaiseksi voidaan kone rakentaa vielä lähes 10 vuotta vanhalle tekniikalle. Käytetyn tietokoneen hinnaksi tulee noin 160 euroa ja se sisältää usein Windows käyttöjärjestelmän, uuden SSD-kiintolevyn sekä vähintään DVI-liittimellä olevan näytönohjaimen. Ohjelmistona käytetään avoimen lähdekoodin toimistosovelluksia sekä Microsoftin omaa Security Essentials tietoturvaa.